VED DU HVORFOR DET KAN VÆRE EN GOD IDÉ AT OPRETTE EN ÆGTEPAGT?

Det kan være fornuftigt at snakke om behovet for en ægtepagt, hvis man er gift eller skal giftes. Det kan f.eks. være en god idé at oprette en ægtepagt med særeje, hvis:

 • Du er ejer i en virksomhed
  Når du gifter dig, vil din virksomhed automatisk blive en del af jeres formuefællesskab. Det betyder, at virksomheden skal deles mellem dig og din ægtefælle, hvis I en dag skulle gå fra hinanden. I mange tilfælde kan det få alvorlige konsekvenser for virksomhedens drift og overlevelse.
 • Du kommer ind i ægteskabet med en større formue
  Når du gifter dig, vil alt hvad du ejer automatisk blive en del af jeres formuefællesskab. Alt skal derfor deles ligeligt med din ægtefælle, hvis I går fra hinanden. Med en ægtepagt kan du sikre dig, at du får hele din formue med igen, hvis du og din ægtefælle går fra hinanden.
 • Din ægtefælle har en større gæld
  Når I indgår ægteskab, får I helt automatisk et formuefællesskab ifølge loven. Har du derfor ikke sikret dig ved at oprette en ægtepagt, risikerer du at skulle aflevere halvdelen af din formue til din ægtefælles kreditorer, hvis din ægtefælle går bort først og efterlader sig en gæld.
 • Du har en større gæld
  Efterlader du dig en større gæld, og går du bort før din ægtefælle, risikerer din ægtefælle at skulle aflevere halvdelen af sin formue til dine kreditorer. Det kan muligvis betyde, at din ægtefælle ikke har råd til at blive boende i jeres fælles hjem efter din død.

Hos Assecca Advokater kan vi rådgive om fordelene ved at oprette en ægtepagt, og i fællesskab kan vi finde frem til den bedste løsning.

Kontakt os i dag på tlf.nr. 6717 1999 eller på mail kontakt@assecca.dk for en uforpligtende samtale om, hvorvidt en ægtepagt kunne give mening for jer.