TJEK KLOAKKEN FOR AT UNDGÅ ØKONOMISKE OVERRASKELSER VED KØB AF DIT DRØMMEHUS

Når du skal købe dit drømmehus, er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle skader i kloaksystemet, da det kan resultere i betydelige økonomiske omkostninger. Det er derfor en god idé at være klar over, hvad tilstandsrapporten omfatter, og ikke mindst at der kan gennemføres en TV-inspektion af kloakken, inden handlen går igennem. Det kan nemlig potentielt spare dig for mange penge.

TILSTANDSRAPPORTEN FORTÆLLER IKKE NOGET OM KLOAKKENS TILSTAND

Når du går på boligjagt og står over for købet af dit drømmehus, er det blandt andet vigtigt at være opmærksom på, hvad der er omtalt i tilstandsrapporten. En tilstandsrapport er en detaljeret gennemgang af husets fysiske tilstand, og den giver dig som køber et overblik over eventuelle fejl og mangler ved ejendommen.

Det er dog vigtigt at bemærke, at kloakkens tilstand sjældent indgår i tilstandsrapporten. Det betyder, at selvom andre dele af huset er blevet gennemgået og vurderet, vil du ikke få information om kloakkens tilstand gennem rapporten. Det kan være en udfordring, da skader på kloaksystemet kan være meget dyre at udbedre og kan medføre alvorlige konsekvenser, såsom fugtskader og rotteproblemer.

Hvis der opdages fejl på kloakken efter købet af huset, og de ikke er angivet i tilstandsrapporten, betyder det, at det ikke vil være sælger, men derimod dig som køber, der står til ansvar for udbedringen.

SPAR EN STOR SUM PENGE MED EN TV-INSPEKTION

Derfor kan det være en god idé at få foretaget en kloakinspektion inden den endelige handel. Med en TV-inspektion bliver kloaksystemet set efter for at identificere eventuelle skader, som kan blive omkostningsfulde, hvis ikke de udbedres.

Måske viser kloakundersøgelsen, at kloakledningerne slet ikke fejler noget, og at alt er i skønneste orden. Men skulle det nu vise sig, at der er noget galt med kloakken, kan det altså blive en dyr omgang at reparere. Ifølge Dansk Byggeri kan skader på kloakledningerne nemlig hurtigt løbe op i udgifter på alt fra 40.000 til 100.000 kr. Det kan derfor være en rigtig god idé at få afklaret forholdene, inden handlen meddeles endelig, og du som køber står med håret i postkassen, hvis det efterfølgende konstateres, at der er omfattende skader på kloakken.

Hvis ikke sælger vil dække omkostningerne for en TV-inspektion i forbindelse med handlen, kan det alligevel være en klog beslutning selv at betale for at få foretaget en undersøgelse af kloakken. Undersøgelsen kan nemlig sædvanligvis foretages for et beskedent beløb i omegnen af 3.000 kr. Det er altså en rigtig billig investering sammenholdt med at skulle betale op mod 100.000 kr. for at få repareret skaderne.

PROFESSIONEL RÅDGIVNING

Ønsker du professionel rådgivning og sparring i forbindelse med dit boligkøb, er du meget velkommen til at kontakte os. Hos Assecca Advokater har vi mange års erfaring med at håndtere boligkøb, og vi varetager alt i forbindelse med bolighandlen, så du kan have ro i sindet og være sikker på, at alt forløber problemfrit og i overensstemmelse med gældende love og regler.

Kontakt os på tlf.nr. 69171999 eller på mail kontakt@assecca.dk til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.