Fremtidsfuldmagt

Skab tryghed for din fremtid med en fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt er relevant for alle, uanset alder, helbred og familiemæssig situation. Hvis du på et tidspunkt bliver mentalt eller fysisk svækket, så du ikke selv kan håndtere din økonomi eller personlige forhold, kan du få brug for hjælp. Derfor er det vigtigt at oprette en fremtidsfuldmagt, inden uheldet er ude, og mens du er ved godt helbred, hvis du ikke ønsker at komme under værgemål.

Med en fremtidsfuldmagt kan du nemlig på forhånd bestemme, hvem du vil have til at repræsentere dig og handle på dine vegne, hvis du i fremtiden får brug for det.

Fremtidsfuldmagt advokat rådgivning

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et juridisk dokument, du kan oprette til fremtidig brug, så du på forhånd kan bestemme, hvem der skal hjælpe dig, hvis du en dag bliver hospitalsindlagt eller ramt af alvorlig sygdom såsom kræft, en blodprop, hjerneskade, demens eller alzheimers.

Hvis ikke du selv opretter en fremtidsfuldmagt, vil det i stedet være Familieretshuset, som tager beslutningen om, hvem der skal være din værge.

Hvem kan udpeges som fremtidsfuldmægtig?

Du kan selv bestemme, hvem du ønsker at oprette fremtidsfuldmagten til, og der findes mange forskellige måder, du kan strikke fremtidsfuldmagten sammen på. Du kan f.eks. både vælge én primær og én eller flere sekundære fremtidsfuldmægtige. Du kan også vælge, om flere fremtidsfuldmægtige skal være rangordnede eller sideordnede. Ligeså kan du vælge, om de skal være enige om alle beslutninger, kunne handle hver for sig eller en kombination af de to.

Uanset om du beslutter dig for at udpege en eller flere fremtidsfuldmægtige, er det afgørende, at du har fuld tillid til dem. Denne tillid skal ikke blot gælde i øjeblikket, men også i fremtiden, når det bliver nødvendigt at handle.

Hos Assecca Advokater anbefaler vi altid, at du fortæller og inddrager personen, du vil udpege, i dine overvejelser, så du kan sikre dig, at vedkommende har lyst, vilje og evner til at hjælpe dig og løfte opgaven.

Sådan oprettes en fremtidsfuldmagt med MitID

Trin 1: Først er det vigtigt, at du beslutter, hvad der skal gives fuldmagt til, hvem der skal gives fuldmagt til, og om der skal opsættes særlige betingelser for fuldmagten.

Trin 2: Herefter skal din fremtidsfuldmagt registreres i tinglysningssystemet. Du skal nemlig underskrive fremtidsfuldmagten med MitID på www.tinglysning.dk
 

Trin 3: Endelig skal fremtidsfuldmagten vedkendes for en notar i skifteretten inden 6 måneder efter din digitale underskrivning.

Du kan læse mere om, hvad en fremtidsfuldmagt kan omfatte her

Hvornår er en fremtidsfuldmagt gyldig?

Så længe du selv kan varetage dine forhold, har fremtidsfuldmagten ingen virkning. Den vil i stedet ligge i bero, indtil den dag det bliver aktuelt at aktivere den, fordi du får behov for hjælp til at varetage dine forhold.

Fremtidsfuldmagten træder derfor først i kraft efter en anmodning til Familieretshuset. Det er først når Familieretshuset konstaterer, at du ikke længere er i stand til at håndtere forholdene selv, at fremtidsfuldmagten aktiveres for at hjælpe dig.

Udtalelser fra vores klienter

Kontakt en specialist

Vi anbefaler, at du opsøger juridisk rådgivning, så du kan sikre dig, at din situation og alle aktuelle konstellationer er overvejet, så din fremtidsfuldmagt får det tilsigtede indhold. Det kan være en omstændig og udfordrende proces at håndtere tinglysningsprocessen, men hos Assecca Advokater rådgiver og håndterer vi processen for dig. Vi har stor erfaring med fremtidsfuldmagter og står altid klar til at hjælpe dig med at oprette en, som er specielt tilpasset dine ønsker og behov.