SPAR PENGE PÅ DIT BOLIGKØB

Hos Assecca Advokater hjalp vi Belinda og Nicolai med at spare minimum 55.000 kr. i forbindelse med købet af deres bolig på Amager. Tidligere på året underskrev parret nemlig en købsaftale på et hus fra 1942, og i den forbindelse rådgav vi om mulighederne for at få foretaget en kloakundersøgelse, ligesom vi forhandlede en aftale på plads med sælgerens ejendomsmægler omkring afholdelsen af udgifterne.

TJEK OP OG SPAR PENGE PÅ DRØMMEHUSET

Udbedring af skader på kloakledningerne er ofte en bekostelig affære, og særligt for nybagte husejere kan det komme som noget af en overraskelse, at der pludselig skal hives penge ud af budgettet til at betale for reparation af kloakken. Sure penge hvis de f.eks. i stedet skulle være gået til et nyt køkken eller renovering af badeværelset.

Det er især ved ældre huse, hvor kloakeringen kan være udført i beton, at man som huskøber bør være på vagt. I moderne byggeri er kloakrør for det meste udført i plast, mens der i byggeri fra 70érne og før primært er kloakeret med betonrør. Da kloakrør lavet af beton sædvanligvis kun har en levetid på omkring 50 år, vil det betyde, at kloakken højst sandsynligt synger på sidste vers, og derfor vil det særligt her være aktuelt at få lavet en kloakundersøgelse i forbindelse med huskøbet. Men også ved moderne byggeri kan det betale sig at gå kloakeringen efter, inden man køber huset, for man ved aldrig, hvad der ulmer under jordens overflade.

HVORDAN GØR VI SOM KØBERRÅDGIVER EN FORSKEL?

I Belinda og Nicolais tilfælde talte vi købet og mulighederne igennem i forbindelse med vores indledende møde vedrørende handlen. Her fik vi også drøftet husets alder og risikoen ved at få udleveret nøglerne og derefter potentielt konstatere skader på kloaksystemet. Derfor besluttede Belinda og Nicolai sig for, at de ville have foretaget en TV-inspektion, og vi hjalp dem i den forbindelse med at inkludere en forbehold for kloakundersøgelsen i handlen.

I forbindelse med parrets handel fik vi gennemført forbeholdet, og det viste sig at blive meget aktuelt. Da vi modtog resultatet af TV-inspektionen, kunne vi nemlig konstatere, at der var adskillelige skader på kloakken, som krævede hurtig udbedring.

Efter indhentet prisoverslag fra kloakmesteren ville en udbedring koste i omegnen af 55.000 kr., og da skaderne blev konstateret inden parrets overtagelse, kunne de i stedet anmeldes på sælgerens husforsikring, der dækkede omkostningerne til udbedringen af kloakken. En ren win-win-situation hvor både køber og sælger kun endte med at skulle afholde udgifterne til kloakundersøgelsen og selvrisikoen til forsikringsselskabet – resten dækkede sælgers husforsikring.

”Hvis vi ikke har sagt det, så har vi været utrolig glade for assistancen, som både har været meget kompetent, effektiv og i øvrigt har sparet os penge i udbedringer. Det har været en rigtig god oplevelse.”

Uddrag af citat fra Belinda og Nicolai. Du kan også læse deres anmeldelse på Trustpilot ved at klikke her.

Parret endte altså med at få nøglerne i hånden til deres hus på Amager, hvor kloakskaderne var udbedret. De slap derfor både for at betale for udbedringsomkostningerne, for potentielle yderligere udgifter til følgeskader som konsekvens af de kloakskader, der krævede hurtig udbedring, og for hovedpinen ved selv at skulle konstatere og få udbedret skaderne.

HAR DU SPØRGSMÅL ELLER BRUG FOR HJÆLP?

Står du overfor at skulle købe et hus inden for nærmere fremtid, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.nr. 6917 1999 eller pr. mail kontakt@assecca.dk for en uforpligtende drøftelse af, hvordan købsprocessen foregår og hvordan vi kan være behjælpelige med at sikre dig en god og tryg bolighandel.